ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ И СКРАПБУК АЛБУМИ

Засейте, снимайте, отпечатайте: 100 дни в градината

Открийте как създателката в TikTok Chloe Mckechnie, увлечена по градинарството, използва Canon Zoemini 2 и 100 миниразпечатки на снимки, за да документира развитието на своята градина.
Разпечатка излиза от преносим принтер Canon Zoemini 2, поставен върху дневник, заобиколен от стикери, разпечатки, канцеларски материали и пакет от 100 листа фотохартия Canon ZINK? 5 x 7,6 cm.

Документирането на прогреса на зеленчукова градина или дива и пъстра градина с цветя е вдъхновяващ начин не само да запомните как да се грижите за растенията си, но също така да отбележите растежа на вашата градина и как тя оживява.

Създателката в TikTok Chloe Mckechnie, която живее в Торки, Обединеното кралство, привлече много онлайн последователи благодарение на своите полезни и вдъхновяващи актуализации за градината, публикации за спасяване на растения и видеоклипове с инструкции. За да запише прогреса си и да предостави полезен ресурс за бъдещето, Chloe реши да документира 100 дни от градинарството си с джобния Canon Zoemini 2 и пакет от 100 листа самозалепваща фотохартия Canon ZINK? 5 x 7,6 cm. Тя вече е водила дневник за градинарство, но сега може да добавя миниразпечатки към ръкописните си бележки, описващи подробно своите методи на отглеждане и плановете си стъпка по стъпка.

Гамата Canon Zoemini и голямата опаковка хартия са идеални за проекти за трансформация като този – независимо дали записвате 100 дни от домашен проект ?Направи си сам“ или декорация, 100 ценни дни с вашето новородено или първите 100 дни с нов домашен любимец.

?100-дневният проект е наистина вълнуващ и забавен начин за създателите да видят докъде са стигнали и аз бях наистина развълнувана да проуча всички начини, по които мога да използвам принтера Canon Zoemini 2 в моите градински проекти“, казва Chloe.

Тук тя споделя историята зад своето 100-дневно градинарско пътешествие.

Избор какво да документирате

Млада жена, която държи растение, стои в навес за саксии, с лопата, лейка и урна, висящи на стената зад нея.

?Чувствам се толкова щастлива и спокойна, когато съм в градината си“, казва Chloe. ?Това наистина е любимото ми място – дори когато вали и съм цялата в кал.“

Млада жена се грижи за редове с разсад на рафт в бараката си за растения.

Chloe казва, че проследяване на растежа със снимки всеки ден я е вдъхновило да експериментира с различни растения. ?Това ме мотивира да засадя нови зеленчуци и цветя и да проследя напредъка им“, обяснява тя.

Chloe започва да се занимава с градинарство преди няколко години, когато се премества в апартамент с партньора си, и обновяването на външното пространство помага страстта ? към градинарството да разцъфти. ?Започнах просто да разчиствам, тъй като градината беше покрита с обрасли растения и плевели“, обяснява тя. ?Страстта ми към това нарастваше с всяка година. Наистина обичам градинарството и пространството, което създадохме – това е моето щастливо място.“

Chloe решава да снима дневен акцент, който да включи в дневника си и месечна таблица, описваща растенията, които порастваха по това време. ?Направих и свои собствени страници с инструкции“, обяснява тя. ?При градинарството най-добрият начин да се научите е от това, което сте правили преди, така че създаването на тези страници беше наистина забавно.

?Това е първата година, в която успявам да отглеждам собствени зеленчуци“, добавя тя. ?Преди съм отглеждала спанак и моркови, но тази година отгледах също грах, картофи, домати и люти чушки. Направих снимки на моята зеленчукова и цветна градина, за да покажа трансформацията от пролетта до лятото“, казва тя.

Chloe е засадила лалета, минзухари и алиуми заедно с любимия си захарен грах. ?Зеленчукът, който най-много обичах да документирам е захарният грах, тъй като той наистина растеше бързо и лесно се отглежда от семена“, казва тя. ?Те също така наистина бяха предизвикателство за мен като градинар, тъй като трябваше да създам опори, за да могат издънките да се катерят.“

Добавяне на индивидуалност към снимките ви

Ръце, държащи смартфон, показващ опциите за дизайн в приложението Canon Mini Print.

Приложението Canon Mini Print за Canon Zoemini 2 и Canon Zoemini S2 предлага изобилие от опции, включително възможност за избор на предварително проектирани оформления, колажи и етикети.

Ръце, използващи приложението Canon Mini Print за добавяне на текст към снимка на лалета на смартфон.

Приложението също така ви позволява да бъдете креативни с изображенията си, като добавяте картинки, рамки и текст.

Chloe използва безплатното приложение Canon Mini Print, за да свърже смартфона си с Canon Zoemini 2. Съвместимо с устройства с iOS и Android, приложението ? позволи да покаже своята креативност и да вдъхне живот на снимките си.

В приложението можете да персонализирате снимките си с картинки и рамки, а също така има избор от оформления, включително опция за етикет с набор от персонализирани шаблони за избор, плюс опции за създаване на колажи с множество изображения.

?Приложението е многофункционално и е толкова лесно за използване“, казва Chloe. ?Има много опции за отпечатване на стикери и етикети, за които никога не бях се замисляла.“

Документиране на прогреса

Жена пише за растенията, които отглежда в дневника си, заедно със снимки на растенията.

Chloe създаде информационни страници в дневника си, за да документира първия си опит за отглеждане на картофи, включително разпечатки на различни етапи от процеса, които ще бъдат полезна справка за следващата година.

Ръце, залепващи етикет с надпис ?Tomato“ (Домат), илюстриран с малка графика на червен домат, върху саксия.

Можете да бъдете креативни с етикетите си – не е нужно да има само текст на тях. Chloe използва забавен шрифт и добави илюстрация на домати, за да създаде етикети за своите растения домати.

Възможността за самозалепване на всички разпечатки от гамата Canon Zoemini прави воденето на дневник лесно – няма лепило, така че не е нужно да се притеснявате, че ще направите бъркотия, а също така има минимални отпадъци от опаковки. Всичко, което трябва да направите, е да отлепите гърба и да залепите разпечатките. Те също са устойчиви на разкъсване и вода, така че Chloe може да актуализира дневника си, докато е навън и работи в градината.

Освен фотохартията Canon ZINK (без мастило) 2 x 3 инча (50 x 76 mm), която се доставя в опаковки от 20 и 50 листа, както и 100, има и възможност за използване на Canon ZINK 1,3 инча предварително изрязани кръгли стикери за добавяне на разнообразие към оформлението на дневник.

Заедно с разпечатките за дневника си Chloe създаде етикети за своите саксии, като наряза разпечатките на множество ленти, за да може да идентифицира различните разсади в оранжерията си. ?Може да бъде доста трудно да следите всичко, когато засадите много семена наведнъж, така че етикетите наистина помогнаха“, обяснява тя. ?Отпечатах и няколко снимки с бяло поле, които ще използвам за етикетиране на торби с пролетни луковици, докато са на съхранение.“

Chloe смята, че наличието на визуална справка за градинарския сезон ще бъде от голяма полза през следващата година. ?Документирането на процеса по отглеждане на различни зеленчуци от семена до прибиране на реколтата наистина ще помогне за бъдещите ми зеленчукови градини“, казва Chloe. ?Мога физически да видя как трябва да изглеждат растенията ми на всеки етап от растежа. 100-дневният проект беше невероятно изживяване“, добавя тя. ?Обичам градинарството и градината си, но този проект наистина ме предизвика както никога досега.“ Наличието на физически дневник, в който да погледнете назад и да го прегледате, вместо просто да съхранявате изображения на телефона, може да доведе до истинска емоционална разлика, особено след приключване на начинание като това.

Ръка, която държи разпечатка, изобразяваща разцъфнали лалета над дневник за градинарство. Пакет от 100 листа фотохартия Canon ZINK 2 x 3 инча на бюрото до дневника.

?Хареса ми да документирам пролетните си луковици, докато цъфтяха“, казва Chloe. ?Беше вълнуващо и образователно да видя как градината ми се променя през 100-те дни.“

Какъв проект бихте документирали за 100 дни или в 100 изображения? Каквото и да изберете, можете да залепите разпечатките си на стена, да ги закачите на ръчно изработена връв със снимки или дори да добавите към изработен по поръчка скрапбук албум. Canon Zoemini 2 с джобен размер е достатъчно малък, за да бъде винаги под ръка за заснемане на незабавни разпечатки, а голям пакет хартия ZINK е всичко, от което се нуждаете.

Автор на текста Лорна Докърил

Свързани продукти

  • Принтери за дома

    Canon Zoemini 2

    Получавайте мигновени разпечатки от вашия смартфон навсякъде и по всяко време с помощта на захранвания с батерия джобен принтер Zoemini 2.
  • Фотоапарати за моментални снимки и джобни принтери

    Canon Zoemini S2

    Издигнете селфитата си на по-високо ниво с джобен фотоапарат-принтер, снабден с огледало, ринг лампа, отдалечено задействане на спусъка и изглед в реално време.
  • Принтери за дома

    SELPHY SQUARE QX10

    Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.

Свързани статии