Рециклиране

Програма на Canon за рециклиране на тонер касети

Знаете ли, че Canon е първата компания, която стартира програма за рециклиране на тонер касети през 1990 г.?
Canon Cartridge Recycling Programme

Относно

Програмата за рециклиране на касети на Canon ви предоставя безплатен, лесен и отговорен за околната среда начин за рециклиране на вашите празни касети на Canon.


Canon се ангажира с политиката ?без депониране на отпадъци“. Всеки елемент от всяка върната касета се използва повторно или се рециклира – било то като компонент в нова касета, като основен материал в други отрасли или като заместител на изкопаемите горива. Нито една част от касетата не се изхвърля на сметището.

Глобална програма на Canon за рециклиране на касети

Рециклирайте касетите си

Ние предлагаме безплатна програма за рециклиране на оригинални тонер касети и мастиленоструйни касети на Canon.

ИСТОРИЯТА ДОСЕГА

Факти и цифри

Canon допринася за кръговата икономика чрез програма за рециклиране на тонер касети в Canon Bretagne, Франция и управлява рециклирането на патрони с мастило в Германия.
Canon Camera

ФАКТИ И ЦИФРИ

Спестени са над 435?000 тона емисии на CO2

Ние извършваме събиране на използвани тонер касети в 23 държави и региони (с кумулативен обем на събиране от около 444?000 тона към края на 2021 г.) за рециклиране в четири обекта, в Япония, Съединените щати, Европа и Китай (рециклиране в региона, където се използва продуктът). Благодарение на нашите инициативи за рециклиране на тонери към 2021 г. постигнахме кумулативно намаляване на използването на нови ресурси от приблизително 314?000 тона. Ние също така предлагаме индивидуални решения за рециклиране на бутилки за тонер и консумативи за печат на Canon Professional.

ФАКТИ И ЦИФРИ

Рециклиране на мастиленоструйни касети в 35 държави

Canon също така събира и рециклира използвани патрони с мастило от 1996 г. Към края на 2021 г. програмата за събиране на Canon работи в 35 държави и региони по света, а общият обем касети, събрани до края на 2021 г., достигна 2616 тона.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

ФАКТИ И ЦИФРИ

Намаляване на зависимостта от суровини

В резултат на тези действия между 2008 г. и 2021 г. сме взели 42?413 тона пластмаси от използвани продукти за рециклиране, като суровини, а други 33?619 тона продукти и части са използвани повторно директно.

НАГРАДИ

За нас е чест да бъдем признати от следните награди:

История на рециклирането на Canon

История на рециклирането на касети

Може да се заинтересувате също и от...