ВЛОГОВЕ

Рецепта за успех: знаменитият пекар Matt Adlard изпробва Canon EOS M50 Mark II

Самоукият пекар и звезда в социалните мрежи Matt Adlard се наслаждава на ?вкуса“ на Canon EOS M50 Mark II, богат на функции безогледален фотоапарат, който е идеален за предаване на видео на живо.
Известният пекар Matt Adlard прави снимка на шоколадов десерт с Canon EOS M50 Mark II.

Matt е зает човек. Той снима, редактира и сам създава всичко, така че се нуждае от фотоапарат, който е лесен за използване и няма да го забави. ?Вероятно в момента снимам от 10 до 15 видеоклипа на месец, включително три 10-минутни видеоклипа за моето онлайн училище за печене и два видеоклипа седмично в Instagram и TikTok. Освен това всеки ден снимам истории в Instagram.“

Поканихме самоукия пекар и звезда в социалните мрежи Matt Adlard да изпробва възможностите на EOS M50 Mark II по време на една видеосесия на живо. Подобно на много създатели на съдържание, Matt започва да снима със смартфон, преди да го замени с любителски фотоапарат и след това да премине към Canon EOS 70D (сега вече предшественик на Canon EOS 90D). EOS M50 Mark II му представя качеството и удобството, предлагани от безогледален EOS M фотоапарат.

Компактни размери

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II включва множество функции, които улесняват записването на влогове, включително автоматично фокусиране с разпознаване на очи за резки селфита, което работи при запис на видео и в режим със следене на фокуса, и по-дълъг живот на батерията в сравнение с Canon EOS M50. ?Освен това е много компактен и лек“, казва Matt. ?Това е важно за мен, защото постоянно местя фотоапарата, свалям го от статива, сменям позиции, въртя го и т.н.“

?Дори подвижният екран на EOS M50 Mark II е технологична стъпка напред лично за мен,“ продължава той. ?Когато заснемам съдържание отгоре чрез телефона си например, не виждам екрана. Така че всъщност не знам дали ми се получава кадъра, от който се нуждая. Но с EOS M50 Mark II мога да завъртя екрана, да погледна надолу към храната под мен и реално да проверя дали това, което снимам, е правилно.“

Пестящи време функции

Matt Adlard гледа към подвижния екран на Canon EOS M50 Mark II. Фотоапаратът е насочен надолу и стои върху статив за заснемане отгоре.

Освен с подвижен сензорен екран, Canon EOS M50 Mark II разполага и с електронен визьор с висока разделителна способност, който осигурява ясно изображение при ярка светлина.

Мъж, украсяващ торта с пош, докато фотоапарат Canon EOS M50 Mark II върху статив заснема сцената отгоре.

Canon EOS M50 Mark II е съвместим с адаптера Canon EF-EOS M, което ви позволява да работите със съществуващи EF и EF-S обективи, както и EF-M обективи.

Понастоящем Matt използва Canon EOS 70D с обектива, доставен с фотоапарата, и смартфон, за да записва своите видеа. ?Използвам телефона си, поставен на стойка над храната, за да мога да получа изгледа отгоре, и EOS 70D отстрани. В крайна сметка ми се налага да обработвам кадрите в Adobe? Premiere? Pro, защото клиповете са с различна ориентация: хоризонтална от фотоапарата Canon и вертикална от телефона. Затова трябва да завъртам и да коригирам размерите на видеото, което понякога може да доведе до пикселизиране.

?EOS M50 Mark II автоматично разпознава, когато записвате видео вертикално. Така че, когато прехвърляте файловете, те вече са с вертикална ориентация, а не с хоризонтална, което е идеално за истории в Instagram, IGTV и TikTok. Бих казал, че напоследък около 60% от съдържанието ми включва вертикално видео, така че тази възможност реално спестява време.“

Друга от спестяващите време функции на EOS M50 Mark II, която Matt приветства, е възможността за прехвърляне на снимки и видео в image.canon или в приложението Canon Camera Connect. ?Това е брилянтно, когато съм навън и снимам или пътувам, тъй като означава, че не е нужно да нося лаптопа си със себе си. Просто мога да се свържа с приложението Camera Connect на телефона си и да прехвърлям съдържание директно в социалните мрежи.“

Поточно предаване в реално време в YouTube

Екранът на фотоапарат Canon EOS M50 Mark II, показващ HDMI връзка.

Входът за микрофон и HDMI изходът без насложени индикации превръщат Canon EOS M50 Mark II във фотоапарат, с който можете да израствате, докато развивате уменията и амбициите си.

Matt Adlard държи телефон до растението мента и малък чийзкейк на кухненски плот.

Canon EOS M50 Mark II има чудесни възможности за свързване, така че можете да прехвърляте снимки и видео към image.canon или към приложението Canon Camera Connect на телефона си, без да е необходим лаптоп.

Matt първоначално постигнал успех в YouTube, но растежът на Instagram и TikTok и стартирането на собствените му онлайн класове Bake it Better го принудили да не публикува съдържание в платформата за споделяне на видео за известно време, EOS M50 Mark II обаче насочил вниманието му обратно към тази платформа. ?В даден момент смятах, че трябва да създавам съдържание с цел получаване на повече гледания, а не съдържание, което ми харесваше да правя“, признава той. "Това е нещо, което със сигурност ще обмисля отново, сега, след като си починах от това.“

Една от характеристиките на EOS M50 Mark II, която помага за това, е способността на фотоапарата да предава директно към YouTube* през всяка свързана с интернет мрежа. ?Изпробвахме го, като го включихме към OBS (Open Broadcaster Software?), който е софтуерът, който използваме, и беше наистина забавно“, казва Matt. ?След като вече имам този опит, това е нещо, което бих искал да правя повече – особено с моето училище за печене, където бихме могли да правим сесии за печене на живо. Виждайки колко лесно и бързо беше да се настрои фотоапаратът за предаване на живо, това наистина ме насърчава да го направя.“

?Входът за микрофон ще помогне да се подобри качеството на звука и за предаване на живо или за влогове“, казва той. ?Добавянето на гласови коментари към съдържанието ми е важно сега, така че възможността да включите микрофон и да запишете звук, който не се чува с ехо и не е накъсан, е наистина важно.“

Лесна употреба

Екранът на фотоапарата Canon EOS M50 Mark II, показващ режима за снимане на храна.

Canon EOS M50 Mark II предлага серия от снимки с честота 10 снимки в секунда и може да фокусира при по-тъмни условия от Canon EOS M50, което го прави страхотен за заснемане на снимки, както и за видео. Той също така има режим за заснемане на храна, който интуитивно разпознава обекта и задава съответните настройки.

Мъж, снимащ шоколадов десерт върху чиния със сух лед наоколо.

Matt казва, че използването на Canon EOS M50 Mark II е наистина революционно и му помага да заснема детайли отблизо за своите рецепти.

Matt се описва като ?истински начинаещ“, що се отнася до фотоапаратите, но казва, че EOS M50 Mark II е много интуитивен за използване. ?За човек като мен, който е възможно да не е прочел ръководството за употреба, можете лесно да опознаете фотоапарата поради начина, по който са оформени менютата, и поради сензорното управление на екрана. Опцията за самоснимачка за видео също беше полезна, тъй като наистина можех да се подготвя, преди да пристъпя към записа на видео.

Matt признава: ?Наистина не разбирам настройки, като отвор на диафрагмата или ISO, но EOS M50 Mark II има режим за заснемане на храна, който автоматично разпознава, че обектът е храна, и след това регулира цветовете и всички настройки“, продължава той. ?Това означава, че мога да започна направо със записа си и знам, че съдържанието ми ще излезе страхотно.“

?В момента има толкова много хора, които създават съдържание, така че мисля, че можете да се отличите, като наистина подобрите качеството на изображението. Възможността да снимате в 4K и да поставите макрообектив на фотоапарата, за да получите близък план с детайли и текстура [е фантастична]. Мисля, че това ще ми помогне да се откроя малко повече от всички останали.“


Написано от Marcus Hawkins


* Изисква свързана към интернет безжична мрежа със скорост от поне 6 Mbs плюс акаунт в YouTube с поне 1000 последователи и акаунт в image.canon.

Свързани продукти

Свързани статии

  • Жена в лятна рокля и шапка държи Canon 中国福彩网10 до лицето си, за да погледне през визьора, докато стои пред испанска архитектурна сграда с орнаменти.

    ТУРИСТИЧЕСКА ФОТОГРАФИЯ

    Обиколка на Севиля с 中国福彩网10

    Блогърът Diana Millos разкрива защо този иновативен фотоапарат е идеалният спътник при пътуване.

  • Canon PowerShot V10 стои на кухненски плот с дъска за рязане на заден план и ръка на влогър, поставена на повърхността отпред.

    ВЛОГОВЕ

    Запознайте се с PowerShot V10

    Открийте защо малката 4K камера за влогове на Canon е перфектният стартов комплект ?всичко в едно“.

  • Инфлуенсърката в социалните мрежи Fatou N'Diaye, облечена в пухкаво кафяво палто, е приклекнала и се усмихва пред фотоапарат Canon 中国福彩网50 на статив.

    ВЛОГОВЕ

    Създаване на съдържание с 中国福彩网50

    Издигнете социалните си канали до ново ниво с 中国福彩网50.

  • Чай, разпръскващ се във въздуха от висока шарена чаша върху чаена чинийка.

    КУЛИНАРНА ФОТОГРАФИЯ

    Кулинарен инфлуенсър

    Съвети за кулинарна фотография от Instagram инфлуенсъра и посланик на Canon Yasmin AlBatoul.